Twitter Backtrackr

Ik discussieer de laatste tijd veel op Twitter (zie ook mijn eerdere posts). Niet zelden gaan deze discussies over websites of blogposts.

Ik zou het daar enorm handig vinden dat Twitter pingbacks/trackbacks zou sturen naar blogposts waar over gediscussieerd wordt. Kortom: linkt iemand op Twitter naar je blogpost, dan komt er een notificatie bij de blogpost te staan met een verwijzing naar de tweet. Zo weet iedereen wat er waar door wie is gezegd en worden discussies (en eventuele uitwijdingen daarop) gemapped.
Op termijn zou het zelfs erg handig zijn een ping/trackback toe te voegen zonder dat er een link is geplaatst, enkel op de context van de discussie.

Tristan (@w3lab) bouwde in een dagje de Backtrackr, “the missing trackback bot for Twitter” (Tristan, dat standbeeld komt er). Door @backtrackr toe te voegen als Twitter vriend, worden al je links geaggregeerd op backtrackr.com (voor user-specifieke overzichten, zie backtrackr.com/user/TWITTERUSERNAME; bijvoorbeeld de mijne). Handig, maar belangrijker: het is van daar natuurlijkt een kleine stap naar feeds en eventuele echte trackbacks.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Polymedia gaming

We gaan allemaal gamen. Niet alleen omdat zo'n 75% van de jongeren regelmatig games speelt (Young Mentality), omdat in-game advertising geen drol kost en meer oplevert dan een hoop andere media en omdat iedereen zegt dat dat moet, maar vooral ook omdat we grote groepen consumenten kunnen meenemen in hele nieuwe, andere –al dan niet merkgerelateerde- werelden. Serious Games, het gebruik van games voor toepassingen biedt daarbij bijvoorbeeld aanknopingspunten binnen de gebieden van onderwijs, training, gezondheid en maatschappelijke projecten.

Kunnen we consumenten door games nu al écht meenemen in andere werelden? Mwah ... natuurlijk hebben we al een flink aantal succesverhalen van mega-populaire games en een occasionele Zuid-Koreaan die het leven laat na een 50-urige game-marathon, maar echt structureel contact maken met grote doelgroepen op een uitgebalanceerde wijze gebeurt nog te weinig.
Polymedia concepten, echter, waarin games niet alleen via internet, bord of PSP worden gespeeld, maar via een veelheid aan kanalen écht ingrijpen in het leven van deelnemers bieden veel meer mogelijkheden.